Доступність посилання

ТОП новини

У США сподіваються на повне розслідування загибелі Павла Шеремета


Павло Шеремет
Павло Шеремет

США сподіваються на повне розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, встановлення і притягнення до відповідальності винних, мовиться в заяві американського посольства в Україні.

«Ми шоковані й засмучені звісткою про смерть відомого журналіста Павла Шеремета, котрого було вбито безпрецедентним вибухом автомобіля сьогодні вранці в Києві. Павло жив цілеспрямованим і чесним життям в кількох країнах. Ми поважаємо його як безстрашного професіонала і прихильника свободи слова, Революції гідності, котрий прагнув кращого майбутнього для України», – мовиться в заяві.

У посольстві привітали заяви поліції і генерального прокурора України, що обставини його вбивства будуть повністю розслідувані і винні будуть притягнуті до відповідальності.

У Києві внаслідок вибуху загинув журналіст «Української правди» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

«Ми висловлюємо наші співчуття його колезі і партнеру Олені Притулі, його родині, його колегам з «Української правди» і його численним друзям та захисникам свободи слова і ЗМІ в Україні», – заявили в посольстві США.

Павло Шеремет загинув внаслідок вибуху автомобіля, в якому він їхав, у центрі Києва. Вибух стався о 7:45 ранку. Радник голови Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявляє, що в автомобілі журналіста Павла Шеремета спрацював, за попередніми даними, безоболонковий саморобний вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 грамів у тротиловому еквіваленті. За словами Шкіряка, попередньо слідство розглядає такі основні можливі причини вбивства журналіста, як професійна діяльність і неприязні стосунки. Він додав, що не можна також виключати і «російський слід».

Прокуратура України кваліфікувала вбивство журналіста Павла Шеремета як «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Палаючий автомобіль, в якому був Шеремет, після cмертельного вибуху (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:24 0:00

За словами голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе, правоохоронці мають намір вилучити записи камер відеоспостереження з місця загибелі Павла Шеремета.

Головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик пов’язує загибель журналіста Павла Шеремета з його професійною діяльністю.

В Організації з безпеки і співпраці в Європі закликали владу України притягти до відповідальності виконавців і організаторів убивства журналіста Павла Шеремета.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо та періодичних видань. Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді» і на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG