Доступність посилання

ТОП новини

США приєдналися до розслідування вбивства Павла Шеремета – Держдепартамент


Речник Держдепартаменту США Джон Кірбі (архівне фото)
Речник Держдепартаменту США Джон Кірбі (архівне фото)

Сполучені Штати вже надають допомогу українській владі в розслідуванні вбивства в Києві журналіста Павла Шеремета. Про це йдеться в поширеній 20 липня ввечері заяві речника Держдепартаменту США Джона Кірбі.

«Ми шоковані і засмучені вбивством журналіста «Української правди» Павла Шеремета в результаті вибуху автомобіля в Києві. Ми приєднуємося до уряду України на підтримку повного і неупередженого розслідування, яке притягне винних до відповідальності», – йдеться в заяві.

Кірбі привітав заяви української поліції і генерального прокурора, що справа буде розкрита, а винні притягнуті до відповідальності.

У Держдепартаменті США також висловили співчуття рідним, близьким і колегам журналіста.

Павло Шеремет загинув внаслідок вибуху автомобіля, в якому він їхав, у центрі Києва. Вибух стався о 7:45 ранку. Радник голови Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявляє, що в автомобілі журналіста Павла Шеремета спрацював, за попередніми даними, безоболонковий саморобний вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 грам у тротиловому еквіваленті. За словами Шкіряка, попередньо слідство розглядає такі основні можливі причини вбивства журналіста як професійна діяльність і неприязні стосунки. Він додав, що не можна також виключати і «російський слід».

Прокуратура України кваліфікувала вбивство журналіста Павла Шеремета як «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик пов’язує загибель журналіста Павла Шеремета з його професійною діяльністю. В Організації з безпеки і співпраці в Європі закликали владу України притягти до відповідальності виконавців і організаторів убивства журналіста Павла Шеремета.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо та періодичних видань. Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді» і на радіо «Вести».

XS
SM
MD
LG