Доступність посилання

ТОП новини

Державна пенітенціарна служба: керівництво Коцюбинської колонії відсторонили


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Державна пенітенціарна служба України заявляє, що на час проведення службового розслідування керівництво Ірпінського виправного центру №132 (Коцюбинська колонія) відсторонили від виконання обов’язків.

Як повідомляє прес-служба відомства, відсторонені від виконання обов’язків начальник Ірпінського виправного центру (№132) та заступник начальника установи з нагляду і безпеки та оперативної роботи майор внутрішньої служби.

Раніше низка ЗМІ повідомила про бунт і втечу з Коцюбинської колонії близько 50 осіб.

Згодом у Генпрокуратурі України і поліції Київської області спростували цю інформацію. Також, як повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін, втекла посадова особа державної пенітенціарної служби, яка спровокувала інцидент в колонії, відкрите кримінальне провадження.

У поліції заявили, що 20 липня увечері у виправному центрі в Коцюбинському між працівниками установи та засудженими стався конфлікт, але по прибуттю поліцейських підрозділів його вичерпано. У поліції також повідомили, що кілька днів тому на вечірню перевірку в поселення цього виправного центру не з’явилися три людини. Наразі їх місце перебування встановлюють.

У Державній пенітенціарній службі повідомили, що ввечері 20 липня провели огляд засуджених з метою виявлення у них заборонених предметів. Тоді співробітнику установи здалося, що один із засуджених перебував під дією наркотичних речовин, до засудженого застосували фізичну силу. Як повідомляють у ДПтС, це викликало обурення засуджених, вони зібралися біля чергової частини, побили вікна.

У пенітенціарній службі заявляють, що лікарі надали засудженому, до якого застосували фізичну силу, необхідну медичну допомогу, він госпіталізації не потребує.

За даними Державної пенітенціарної служби, усі особи, які відбувають покарання у виправному центрі № 132, перебувають на місці, втечі засуджених не було, ситуація в установі контрольована.

Ірінпський виправний центр № 132 – це установа мінімального рівня безпеки для утримання чоловіків, засуджених до обмеження волі, на даний час в установі утримується 175 осіб.

XS
SM
MD
LG