Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загиблих серед військових немає, 5 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 5 отримали поранення, повідомляє речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора на луганському напрямку підтримувані Росією бойовики порушили режим тиші удвох точках: Станиці Луганській та Новоолександрівці.

Лисенко зазначив, що на донецькому напрямку вночі бойовики використовували гармати, 120 і 82-міліметрові міномети поблизу Зайцева та Авдіївки.

«Також у Троїцькому (світлодарська дуга) російсько-окупаційні війська знову провели кілька мінометних обстрілів. Окрім цього, противник проявляв активність у Луганському, ділянці фронту Новгородське – Ясинувата, позиції «Шахта Бутовка». В Опитному та Пісках вчора було спокійно», – сказав він, додавши, що всього на донецькому напрямку було 33 обстріли.

За даними Лисенка, на маріупольському напрямку спокійних ділянок на лінії розмежування немає.

«У районі Талаківки та Водяного окупанти тричі застосували 122-мм гармати, випустивши 40 снарядів. У Красногорівці та на ділянці фронту Талаківка – Широкине НЗФ масово стріляли з мінометів», – сказав він.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах селища Зайцеве, Старомихайлівка, Трудівське, села Спартак.
В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові сім разів обстріляли їхні позиції, зокрема, район села Калинове, Лозове, Логвинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG