Доступність посилання

ТОП новини

Видобуток Росією українського газу буде оскаржуватися в судах – Черниш


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Видобуток Росією газу у виключній морській зоні України в Чорному морі після анексії Криму стане предметом судових позовів, заявляє міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

«За даними, які вчора були узгоджені, і також за попередніми оцінками фахівців, досі здійснюється видобуток українського природного газу на шельфі у виключній морській зоні України. Газ постачається до окупованого півострова. Фактично використовується те, що, відповідно до Конституції України, є власністю народу України. Та сама конвенція, ті ж самі норми права стосуються біоресурсів Чорного моря, використання цих ресурсів також будуть предметом судових позовів з боку української держави», – сказав Черниш.

У 2014 році після анексії Криму бурові установки й інше майно української державної компанії «Чорноморнафтогаз» були захоплені Росією. Після цього «Нафтогаз України» втратив контроль над цим кримським підприємством. Після «націоналізації» підконтрольною Москві владою компанії «Чорноморнафтогаз» на півострові Україна перереєструвала компанію у Києві.

XS
SM
MD
LG