Доступність посилання

ТОП новини

У Росії рішення суду щодо легкоатлетів назвали «політичним»


Віталій Мутко
Віталій Мутко

Міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, що шкодує з приводу рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні, який підтвердив рішення про заборону російським легкоатлетам брати участь у літній Олімпіаді в Бразилії.

Він назвав це рішення «політичним» і «позбавленим законних підстав».

Олімпійська чемпіонка зі стрибків з жердиною Олена Ісінбаєва заявила, що рішення швейцарського суду означає «похорон легкої атлетики». Вона назвала рішення «кричущим політичним замовленням».

Речник президента Росії Дмитро Пєсков також висловив жаль з приводу рішення суду і додав, що застосування «колективної відповідальності (до всіх спортсменів – ред.) навряд чи може бути прийнятним».

21 липня Спортивний арбітражний суд у Лозанні не допустив російських легкоатлетів до участі в Олімпіаді 2016 в Ріо-де-Жанейро. Суд відхилив скаргу Олімпійського комітету Росії на рішення про дискваліфікацію спортсменів, ухвалене раніше Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій (IAAF).

Російські легкоатлети були відсторонені від участі в міжнародних змаганнях на підставі розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), яке виявило масові й систематичні порушення в російських антидопінгових лабораторіях. У списках IAAF є тільки двоє російських спортсменів, чия участь в Олімпіаді не залежить від рішення суду в Лозанні, – це стрибунка в довжину Дарія Клішина і бігунка Юлія Степанова, які тренуються в США, а не в Росії. Рішення щодо них має ухвалити Міжнародний олімпійський комітет.

МОК раніше створив дисциплінарну комісію для вирішення питання про участь всіх російських спортсменів в іграх в Бразилії. Таке рішення було ухвалене після публікації доповіді WADA, з якої випливає, що російські антидопінгові лабораторії навмисне приховували позитивні проби спортсменів на вживання заборонених препаратів, а до махінацій з аналізами причетна ФСБ Росії.

У МОК ці порушення назвали ударом «по всьому світовому спорту і Олімпійських іграх» і заявили, що розглядають можливість заборонити участь в Олімпіаді в Ріо всім російським атлетам. Остаточне рішення про допуск Росії до Олімпіади, як очікується, буде ухвалене 24 липня.

XS
SM
MD
LG