Доступність посилання

ТОП новини

Саєнко: з 15 серпня уряд повністю переходить на електронний документообіг


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко заявляє, що з 15 серпня уряд повністю переходить на електронний документообіг з центральними органами виконавчої влади.

«Система електронного документообігу вже давно впроваджена в органах влади і нині до неї підключено 74 центральних органи виконавчої влади. На даний час секретаріат Кабміну приймає документи як в електронній, так і в паперовій формі. Але з 15 серпня ми переходимо на лише електронний документообіг», – сказав він під час форуму, присвяченому 100 дням уряду.

За словами Саєнка, це дозволить зменшити кількість паперових документів, підвищить ефективність роботи апарату уряду і сприятиме пришвидшенню розгляду питань.

У Державному агентстві з питань електронного урядування заявляли, що у 2016 році в Україні можна буде обмінюватися документами в електронному вигляді між органами влади, органами місцевого самоврядування та юридичними особами. За даними агентства, для того, щоб всі відомства і компанії обмінювалися електронними документами, потрібно 1,5-2 мільярди гривень протягом 2016-2017 років.

XS
SM
MD
LG