Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: на Донеччині бойовики обстріляли промзону Авдіївки, є поранена


Поліція Донецької області заявляє про обстріл підтримуваними Росією бойовиками промзони Авдіївки, внаслідок якого поранена жінка.

Як повідомляє прес-служба відомства, близько 4:00 ранку до Авдіївської лікарні доставили 29-річну жительку окупованої сепаратистами Макіївки, яка отримала вогнепальне поранення в районі промзони Авдіївки під час обстрілу бойовиків зі стрілецької зброї.

«Як жінка опинилася у зоні бойових дій, вона пояснити не може. Громадянці надано медичну допомогу та направлено на лікування у місто Мирноград», – повідомляють у поліції.

Крім того, за даними правоохоронців, вночі бойовики обстріляли міські комунікації, внаслідок обстрілу зупинена раніше частина Авдіївського коксохімічного заводу так і не почала працювати, також була знеструмлена фільтрувальна станція, через це води в Авдіївці досі немає.

Наразі намагаються повернути жителям Авдіївки світло та воду, додають у поліції.

20 липня у поліції повідомляли про обстріл бойовиками житлового кварталу Авдіївки, тоді постраждалих не було, але були пошкоджені чотири будинки.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 – були поранені.

XS
SM
MD
LG