Доступність посилання

ТОП новини

У Криму Умерова викликали в ФСБ через результати експертизи – Джелял


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова викликали 22 липня в управління російського ФСБ в Криму, повідомляє перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

За його словами, причина виклику Умерова до слідчого – результати експертизи.

«Як виявилося, прибув результат експертизи. Згідно з ним, підтвердилося, що людина на відеозаписі, до слів якого і виник інтерес силовиків, дійсно Ільмі Умеров, хоча він і не заперечував цього», – написав Джелял написав на своїй сторінці в Facebook.

Щодо Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в Криму порушили кримінальну справу за статтею про «сепаратизм».

19 травня після допиту в кримському управлінні російського ФСБ йому були пред’явленізвинувачення. Перед цим, 12 травня, в його будинку провели обшук, слідчий кримського управління ФСБ Росії вручив йому підписку про невиїзд. Потім слідчі взяли з Ільмі Умерова підписку про нерозголошення матеріалів справи.

Умеров подав скаргу в підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя на постанову про порушення кримінальної справи. Він також він направив на ім’я слідчого ФСБ заяву про відмову добровільно проходити амбулаторну судово-психіатричну експертизу, розцінивши її як спробу дискредитації особистості і приниження ділової репутації.

Російський адвокат Марк Фейгін попросив у правозахисного центру «Меморіал» надати Ільмі Умерову статус політично переслідуваного.

XS
SM
MD
LG