Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 1 військовий загинув, двоє поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі 1 українських військовий загинув, двоє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що цих втрат українські військові зазнали внаслідок бойового зіткнення біля Мар’їнки.

За даними речника АТО, на луганському напрямку вчора бойовики порушували режим тиші одразу на кількох ділянках фронту – у Станично-Луганському районі та поблизу Попасної.

Лисенко повідомив, що на донецькому напрямку близько половини всіх обстрілів з боку бойовиків відбулися в авдіївській промзоні, де бойові дії тривають цілодобово.

«Також потужний мінометний обстріл з боку окупантів відбувся дещо північніше – у с. Новоселівка Друга. Протягом години ворог випустив по українських позиціях понад 40 мін. Також минулої доби неспокійно було на світлодарській дузі, південно-західніше Горлівки, в Опитному, Пісках», – сказав він.

На маріупольському напрямку, як повідомив Лисенко, вчора ввечері опорний пункт українських військових у Мар’їнці атакувала диверсійно-розвідувальна група бойовиків, вони відступили.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах сіл Спартак і Василівка, Докучаєвська, селища Трудівське і Старомихайлівка, район «Вольво-Центру», сіл Саханка і Комінтернове.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові чотири рази обстріляли їхні позиції, зокрема, район села Калинове і район Первомайська.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG