Доступність посилання

ТОП новини

У Латвії проходить фестиваль українського гумору «Made in Ukraina» замість «Нової хвилі»


У Латвії вперше відбувається фестиваль українського гумору і музики «Made in Ukraina».

Презентація-концерт фестивалю за участю акторів «Кварталу 95» і відомих українських виконавців, серед яких Руслана і Тіна Кароль, відбулася ввечері 21 липня просто неба на Ратушній площі у Ризі.

У рамках фестивалю, який триватиме протягом 22-24 липня, в концертному залі «Дзінтарі» у Юрмалі відбудуться гумористично-музичні програми: «Вечірній квартал. Бінефіс», «Ліга сміху. Літній кубок», «Юрмаліто».

Протягом трьох днів фестивалю на центральній вулиці Юрмали відбуватиметься український етно-ярмарок: відвідувачі зможуть скуштувати українськими стравами, зможуть придбати українські сувеніри, одяг, аксесуари, взяти участь в національних конкурсах і розважальних програмах.

Один день етно-ярмарку присвячений Західній Україні, другий – Центральній, третій пройде в атмосфері унікального одеського гумору і колориту.

Команда фестивалю сподівається, що фестиваль допоможе розширити знання латвійців про сучасну Україну.

«Ми хочемо показати, наскільки Україна різнобічна, наскільки вона красива. Буде все, що пов’язано з Україною. Можна буде красиво одягнутися, смачно поїсти, послухати гарну музику і звичайно від душі насміятися. Ми спробуємо виправити помилки політиків. Якщо ЄС не йде в Україну, то ми прийдемо до ЄС», – зазначив художній керівник «Студія Квартал 95» Володимир Зеленський.

Фестиваль українського гумору і музики «Made in Ukraina» відбувається в Юрмалі наприкінці липня, практично в той же період, що і раніше конкурс «Нова хвиля». Член команди «Студія Квартал 95» Євген Кошовий зазначив Радіо Свобода, що ці два проекти не слід порівнювати, вони зовсім різні.

«На «Новій хвилі» не було стільки гумору і таких колективів, які можуть похвалитися якісним гумором. На відміну від «Нової хвилі», на фестивалі «Made in Ukraina» не буде парканів і відгороджень акторів і виконавців від глядачів. Мистецтво і гумор дійсно піде в маси. В цьому сенсі «Новій хвилі» до нас далеко. Це наша відповідь «Новій хвилі». «Made in Ukraina» – наш дебют у такому форматі і сподіваюся, він вдасться», – сказав він.

Для організації фестивалю в Латвію з України приїхала команда, у складі якої 300 людей.

XS
SM
MD
LG