Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України протестує через візит російського міністра Шойгу до Криму


Сергій Шойгу
Сергій Шойгу

Міністерство закордонних справ України висловлює протест через неузгоджене з українською стороною перебуванням у Криму міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

«Перебування Сергія Шойгу на території Криму є відвертим нехтуванням з боку російської влади державним суверенітетом України, свідченням порушення з боку Російської Федерації Статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомого ігнорування цією країною своїх міжнародних зобов’язань», – мовиться у заяві МЗС Україні, опублікованій 22 липня.

«Вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні «органи кримської влади» та їхніх представників, які ухвалюють незаконні рішення і вчиняють протиправні дії», – додали в українському зовнішньополітичному відомстві.

Сергій Шойгу перебував у Криму 22 липня.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG