Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Геращенко назвав Савченко «троянським конем Путіна»


Антон Геращенко
Антон Геращенко

Народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко розкритикував свою колегу з «Батьківщини» Надію Савченко за висловлювання, що Україна «має вибачитися за Донбас».

«Вам Надю, може і треба просити вибачення у Гіві з Моторолою, або в інших росіян, які прийшли на нашу землю вбивати і ґвалтувати, а ми просити вибачення в окупантів і терористів не будемо!», – написав Геращенко 22 липня у Facebook.

«Чому ніхто не звернув уваги, що ні з одного судилища над Сенцовим чи Кольченком не велася пряма трансляція? І у той же час, чому з усіх судів над Надією Савченко російський суддя дозволяв вести прямі ефіри всім телеканалам, які цього хотіли? Тепер, схоже, зрозуміло – у свідомість українців Путін впустив «троянського коня», – додав Геращенко.

Надія Савченко, українська військова, яка провела у російському ув’язненні близько 2 років, закликала до примирення і завершення конфлікту на Донбасі.

«Треба навчитися просити вибачення і прощати. Інакше миру не буде», – сказала Савченко напередодні в інтерв’ю «5 каналу».

Під час бойових дій на Донбасі, які там тривають від квітня 2014 року, загинули понад 9 тисяч 400 людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Надія Савченко, що була ув’язнена в Росії, була звільнена у травні в результаті обміну на двох російських військових, затриманих на Донбасі.

XS
SM
MD
LG