Доступність посилання

ТОП новини

З початку доби бойовики на Донбасі 40 разів обстріляли українські позиції – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє про загострення ситуації в зоні бойових дій. За цими даними, від початку доби 23 липня до 18:00 підтримувані Росією сепаратисти 40 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

«На Донецькому напрямку із забороненої мінськими домовленостями 122-міліметрової артилерії ворог вів вогонь по наших укріпленнях в Авдіївці та Опитному. Також 120-міліметрові міномети противник застосував двічі в Авдіївці і тричі – в Новоселівці Другій», – ідеться в повідомленні штабу АТО.

Бойові дії відбувалися також на Маріупольському та Луганському напрямках, додають українські військові.

В угрупованні «ДНР» удень 23 липня заявили, що за минулу добу українські військові здійснили 351 обстріл (донецькі сепаратисти рахують обстріли за своєю методикою – ред.). За цими даними, під обстрілами опинилися передмістя Донецька та Горлівки, а також пывдень контрольованоъ бойовиками території.

В угрупованні «ЛНР» заявляють про вісім обстрілів із боку ЗСУ – в районі кількох сіл, контрольованих бойовиками.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG