Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: за минулу добу бойовики 77 разів відкривали вогонь по позиціях військових


У штабі АТО заявляють, що за минулу добу на Донбасі проросійські бойовики 77 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, на маріупольському напрямку у Мар’їнці диверсійно-розвідувальні групи бойовиків двічі намагалися захопити українські опорні пункти, також із 120-міліметрових мінометів вони обстрілювали Чермалик, Гнутове, Новогригорівку, Широкине, Водяне та Старогнатівку.

За даними штабу, на донецькому напрямку під Авдіївкою сепаратисти застосували 122-міліметрову артилерію, 120 та 82-міліметрові міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети.

«30 снарядів із 122-міліметрових самохідних артустановок ворог випустив по наших укріпленнях в Опитному. Під вогонь із 120 мм мінометів тричі потрапили українські бійці в Новоселівці Другій, а під селищем Луганське окупанти використали БМП, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю», – повідомляють у штабі.

За даними українських військових, на Луганщині біля Новозванівки сепаратисти обстріляли українські укріплення із 122-міліметрових самохідних установок, 120 та 82-міліметрових мінометів, гранатометів, зенітних установок та стрілецької зброї.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах Ясинуватої, сіл Спартак, Саханка, селищ Трудівське і Олександрівка, Комінтернова.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові десять разів обстріляли їхні позиції, зокрема, район сіл Калинове, Логвинове, Калинівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG