Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі стартувала активна фаза навчань «Сі Бриз 2016»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

В Одесі стартувала активна фаза навчань «Сі Бриз 2016». Сьогодні в урочистій церемонії взяв участь посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, він зазначив, що вперше в історії серії навчань «Сі Бриз» в український порт прибули два американські військові кораблі – есмінець «Росс» і десантний корабель «Уїтні Айленд», повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Пайєтт також наголосив на важливості участі американських військових в сухопутній частини навчань, яка полягатиме в амфібійній висадці на узбережжі за участю 350 військовослужбовців.

Всього в навчаннях беруть участь понад 400 американських військових, а також літаки і вертольоти. Пайєтт зазначив, що «Сі Бриз» – навчання багатонаціональні: в них беруть участь 13 країн, включаючи Великобританію, з якої США мають давні і міцні партнерські відносини.

«Мені дуже приємно, що моя місія в Україні на посаді посла Сполучених Штатів Америки завершується моєю участю в одних з найбільших спільних з Україною навчань – це дуже добра ознака», – цитує посла прес-служба Міноборони.

Темою навчань «Сі Бриз 2016» є планування і проведення міжнародної миротворчої операції в кризовому районі, мета – відпрацювання за стандартами провідних країн світу дій багатонаціональних штабів і сил під час планування і проведення міжнародної операції зі встановлення миру.

У командуванні ВМС України вважають, що навчання «Сі Бриз 2016» сприятимуть підвищенню рівня підготовки флотів в проведенні багатонаціональних операцій в кризових районах і поглибленню довіри між військовими моряками різних країн.

Навчання «Сі Бриз» – багатонаціональні військові навчання, проводяться на території України з 1997 року. Співорганізатори навчань – Україна і США.

XS
SM
MD
LG