Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ДНР» заявляють про поранення 2 цивільних у Комінтернові


Наприкінці грудня 2015 року штаб АТО опублікував фото аеророзвідки, які, як стверджує українська сторона, підтверджують присутність важкої техніки сепаратистів у Комінтерновому, що неподалік Маріуполя Донецької області
Наприкінці грудня 2015 року штаб АТО опублікував фото аеророзвідки, які, як стверджує українська сторона, підтверджують присутність важкої техніки сепаратистів у Комінтерновому, що неподалік Маріуполя Донецької області

У контрольованому сепаратистами з угруповання «ДНР» селі Пікузи (стара назва Комінтернове) на півдні Донецької області вночі 25 липня внаслідок обстрілу поранені двоє цивільних – 30-річний чоловік і 70-річна жінка, повідомляють сепаратистські сайти, а також російські інформагенції, зокрема, «РИА Новости».

У цих повідомленнях в обстрілі звинувачують українських силовиків.

Штаб української воєнної операції на Донбасі, коментуючи цей інцидент, заявляє про «чергову провокацію ворога на маріупольському напрямку».

«Противник зі сторони тимчасово окупованої території о 20:40 вів обстріл по населеному пункту Талаківка зі сторони Комінтернова. Намагаючись звинуватити українських військових у недотриманні умов припинення вогню, російські окупанти завдали обстрілу з мінометів великого калібру (82 і 120 міліметрів) північну й південну околицю Комінтернова, внаслідок чого загорілося два житлові будинки», – інформують у штабі АТО.

«Зазначене дає усі підстави стверджувати, що російські окупанти намагалися імітувати обстріл сил АТО з населеного пункту Талаківка. Мета таких провокацій – скомпрометувати сили АТО, зірвати виконання комплексу заходів з виконання Мінських угод щодо припинення вогню», – додають у штабі.

Підтримувані Росією збройні сепаратистські угруповання «ДНР» і «ЛНР» Генеральна прокуратура України визнала терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

20 липня набуло чинності повернення селу Пікузи Волноваського району його первісної назви, та його за звичкою продовжують називати назвою радянських часів «Комінтернове».

XS
SM
MD
LG