Доступність посилання

ТОП новини

Ватажок «ДНР» Захарченко заявляє про готовність зустрітися з Савченко


Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

Ватажок підтримуваного Росією угруповання «ДНР», яке контролює частину Донецької області, Олександр Захарченко заявляє про готовність зустрітися з народним депутатом Надією Савченко.

«Можна зустрітися. Тільки спочатку я повинен розуміти, про що говорити будемо…Я готовий вислухати пропозиції щодо порядку. Якщо Савченко запропонує обговорити конкретні і реально важливі речі, то можна зустрітися», – сказав Захарченко, слова якого цитують сепаратистські сайти.

Напередодні ватажок угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький назвав Савченко «миротворцем-одинаком, яка не має своєї команди й офіційних повноважень». Він також заявив про готовність до зустрічі з Савченко.

У червні Надія Савченко заявила про готовність особисто вести прямі переговори про звільнення українських полонених з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Пізніше Савченко закликала до примирення і завершення конфлікту на Донбасі.

Савченко, яку у Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва в травні. Російський президент Володимир Путін підписав указ про помилування українки «на прохання родичів» загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко.

Під час бойових дій на Донбасі, які там тривають від квітня 2014 року, загинули понад 9 тисяч 400 людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG