Доступність посилання

ТОП новини

Рішення МОК допустити Росію до Олімпіади є несправедливим – Жданов


Ігор Жданов
Ігор Жданов

Міжнародний олімпійський комітет учинив несправедливо, дозволивши збірній Росії взяти участь в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, вважає міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

«Це рішення несправедливе до тих спортсменів, які не вживають допінг. Зрозуміло, що бути в олімпійській команді Росії і не вживати допінг було неможливо. Вважаю, що рішення МОК м’яке, воно неправильне. Вони переклали всю відповідальність на федерації», – зазначив Ігор Жданов в ефірі Радіо Свобода.

На думку Жданова, у Росії створена система, яка сприяє вживанню спортсменами допінгу й приховуванню цих фактів.

Український міністр вважає, що таким чином російські високопосадовці підвели всю Росію і російських уболівальників, позаяк легкоатлетична збірна не виступатиме у Ріо-де-Жанейро.

Сьогодні стало відомо, що Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) розчароване рішенням Міжнародного олімпійського комітету, який не виконав рекомендацій і не усунув збірну Росії від участі в Олімпійських іграх в Бразилії.

24 липня МОК оголосив свою ухвалу, що російських спортсменів можуть допустити до участі в цьогорічних літніх Олімпійських іграх тільки в разі виконання низки умов, яке мають підтвердити окремо для кожного чи кожної з них міжнародні федерації їхніх видів спорту.

Раніше Міжнародна асоціація атлетичних федерацій заборонила всім російським легкоатлетам брати участь в Олімпійських іграх у бразильському Ріо-де-Жанейро, зробивши тільки деякі винятки. Це рішення підтвердив Спортивний арбітражний суд. Після рішення МОК участь в іграх зможе взяти тільки одна російська легкоатлетка, і та не зможе виступати під російським прапором.

Скандали навколо повідомлень про існування в Росії державної програми вживання спортсменами допінгу і приховування цього почалися ще минулої осені. Саме тоді під заборону на участь у всіх міжнародних змаганнях, включно з олімпійськими, потрапили російські легкоатлети. 18 липня Всесвітнє антидопінгове агентство оприлюднило підготовану незалежним експертом доповідь, яка довела існування цієї програми. Як очікують, тепер ця доповідь буде розширена і дасть остаточні висновки про обсяги «державного допінгу» в Росії.

XS
SM
MD
LG