Доступність посилання

ТОП новини

Геннадій Афанасьєв запропонував допомогу в підтримці українських політв’язнів у Росії


Геннадій Афанасьєв, 13 липня 2016 року
Геннадій Афанасьєв, 13 липня 2016 року

Українець, кримчанин Геннадій Афанасьєв, звільнений у червні з ув’язнення в Росії, запросив усіх охочих ставити йому у фейсбуці запитання щодо допомоги утримуваним у Росії та Криму політв’язням.

Як написав він у соцмережі, він збере такі запитання і потім дасть на них розгорнуту відповідь.

На початку липня Афанасьєв уже публікував у фейсбуці пам’ятку для охочих написати листа українським політв’язням, утримуваним у Росії й уклав перелік із 22 адрес таких в’язнів.

Наприкінці червня Міністерство закордонних справ України повідомляло, що запросило Афанасьєва до участі в міжвідомчій нараді з питань подальшого визволення українських політв’язнів, утримуваних у Росії.

Геннадій Афанасьєв, один із політв’язнів, повернувся до України 14 червня після двох років ув’язнення в Росії (разом із ним звільнили також Юрія Солошенка). Його затримали в окупованому Росією українському Криму працівники ФСБ Росії навесні 2014 року. У Росії 26-річному Афанасьєву інкримінували створення терористичного угруповання у Криму і 2015 року засудили до 7 років позбавлення волі. Він був фігурантом так званої «справи кримських терористів», за якою засудили також Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Олексія Чирнія.

XS
SM
MD
LG