Доступність посилання

ТОП новини

Керрі каже, що порушив перед Лавровим питання щодо зламу листування Демократичної партії США 


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що запитав про викрадення листування Демократичної партії на зустрічі 26 липня з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

«Я порушив питання, і ми продовжимо працювати, щоб побачити напевне, чим є ці факти», – заявив журналістам Керрі.

Лавров категорично відкинув звинувачення в тому, що за цим зламом електронного листування може стояти Москва.

Зустріч Лаврова й Керрі відбулася в Лаосі за лаштунками саміту азійських міністрів закордонних справ.

Федеральне бюро розслідувань США підтвердило, що розслідує викрадення електронного листування Демократичного національного комітету – керівного органу Демократичної партії.

Про це викрадення і про можливість причетності до нього Росії чи інших країн повідомили й членам комітету у справах розвідки Палати представників Конгресу США, і там шукатимуть додаткової інформації про це, повідомив чільний представник демократів у цьому комітеті Адам Шифф.

У кампанії колишнього державного секретаря Гілларі Клінтон щодо її висування від Демократичної партії кандидатом на вибори президента США повторили, що дотримуються своєї версії: до викрадення листів, оприлюднення яких завдало партії значної шкоди, причетна російська держава, бо кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп обіцяє в разі обрання поліпшити відносини з Кремлем.

У кампанії Дональда Трампа, якого Республіканська партія вже висунула своїм кандидатом, відкинули припущення, що Росія могла вплинути на ситуацію на його користь. Як заявив чільний радник Дональда Трампа у зв’язках із громадськістю Джейсон Міллер, заява Роббі Мука – це «жарт».

Трамп уже заявляв, що в разі обрання він шукатиме зближення з Кремлем після нинішніх напружених відносин між США й Росією через підтримку Москвою збройних сепаратистів на сході України і окупацію українського Криму.

XS
SM
MD
LG