Доступність посилання

ТОП новини

Гелетей: УДО розслідує, чи отримували охоронці Порошенка гроші від Януковича


Управління державної охорони проводить службове розслідування щодо інформації, оприлюдненої на сайті Yanukovychleaks.org, про отримання позабюджетних готівкових доплат від колишнього президента Віктора Януковича працівниками УДО, які на той час охороняли його, а тепер охороняють президента Петра Порошенка.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит за підписом начальника УДО Валерія Гелетея журналістам програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

«Щодо інформації, оприлюдненої на сайті «Януковичлікс», в Управлінні державної охорони України, в межах компетенції, на даний час проводиться службове розслідування», – ідеться у відповіді.

Дані з документів Yanukovychleaks свідчать, що щонайменше двоє нинішніх охоронців президента України Петра Порошенка отримували «чорні доплати» від екс-президента Віктора Януковича, якого охороняли раніше.

На ресурсі Yanukovychleaks – інтернет-сайті, де зберігаються скановані документи з Межигір’я, – «Схеми» знайшли згадки про Віктора Резніченка – співробітника Служби безпеки президента Управління держохорони, який охороняє Петра Порошенка. Є відомості про отримання ним коштів у іноземній валюті: у загальному списку відділу особистої охорони навпроти його даних – 1250 доларів. Та заробітна плата за серпень 2011 року – 1250 доларів.

У документах також фігурують дані про отримання коштів від Януковича теперішнім заступником начальника Служби безпеки президента Вадимом Чучковським. Суми готівкової доплати – 1550 доларів на місяць.

Чучковський у документах значиться як керівник відділення.

Чи справді за отримання коштів розписувалися саме Чучковський і Резніченко, в УДО відповісти не можуть – експертиз не проводили. «Проведення експертних перевірок в Управлінні державної охорони України не передбачено чинним законодавством», – зазначено у відповіді на запит.

Щонайменше чотири колишні охоронці екс-президента Віктора Януковича охороняють президента Петра Порошенка.

XS
SM
MD
LG