Доступність посилання

ТОП новини

Рада із захисту діяльності журналістів закликає відповідально ставитися до публікації даних щодо вбивства Шеремета


Павло Шеремет
Павло Шеремет

Рада з питань захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова закликає засоби масової інформації максимально відповідально ставитися до оприлюднення інформації, що може зашкодити слідству в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації президента, Рада також закликає медійників сприяти правоохоронцям у цьому розслідуванні.

«Ми просимо журналістське співтовариство з розумінням поставитися до необхідності проведення комплексу слідчих дій, зокрема допитів колег загиблого, які проводяться в рамках розслідування кримінального провадження», – йдеться в повідомленні.

Рада наголошує, що розслідування вбивства Шеремета має бути проведене максимально оперативно й прозоро, але обов’язково з дотриманням вимог законодавства в частині дотримання прав журналістів.

Напередодні голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила, що поліція почала службове розслідування за фактом публікації в ЗМІ і соцмережах відеозапису, що стосується вбивства Шеремета. Вона зазначила, що ось такі «зливи» інформації дуже заважають слідству».

Журналіста Павла Шеремета вбили в центрі Києва вранці 20 липня: в авті, яким він їхав, спрацював вибуховий пристрій. Уже наступного дня в інтернеті поширювали відеозапис із камер спостереження, на якому, як виглядає, видно, як під це авто вночі підкладають вибухівку.

XS
SM
MD
LG