Доступність посилання

ТОП новини

Україна не отримувала від російської сторони запиту щодо нового посла – МЗС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Українська сторона не отримувала від Росії запит на агреман (згоду на кандидатуру) щодо нового російського посла в Києві, повідомив директор департаменту політики та комунікації Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв.

«Держава, яка хоче акредитувати свого посла, надсилає інформацію про нього – так званий запит на агреман. Це стаття 4 Віденської конвенції про дипломатичні зносини. Держава, яка бере посла, може не надавати пояснень у разі відмови в наданні агреману. Тому має бути запит на агреман, має бути рішення від України. Такого запиту станом на сьогодні не надходило», – сказав Макєєв агентству «Інтерфакс-Україна».

Раніше в четвер президент Росії Володимир Путін підписав указ про звільнення з посади посла Росії в Україні Михайла Зурабова, який пропрацював на цій посаді понад шість років.

Як повідомили російським засобам інформації у прес-службі Міністерства закордонних справ Росії, тимчасовим повірником у справах Росії в Україні, для призначення якого агреман не потрібен, стає Сергій Торопов. Ніяких подробиць про послужний список Торопова при цьому не навели.

Речник Кремля Дмитро Песков відтак висловив сподівання, що нового посла Росії в Україні буде призначено найближчим часом.

XS
SM
MD
LG