Доступність посилання

ТОП новини

Держслужба з питань праці створила комісію зі спецрозслідування обставин вибуху на Сумщині


У Державній службі України з питань праці заявляють про створення комісії зі спеціального розслідування обставин вибуху на Сумщині.

Як повідомляє прес-служба відомства, комісія у ході спецрозслідування встановить причини нещасного випадку, внаслідок якого загинули три людини.

У Держслужбі з питань праці уточнюють, що на Сумщині на майданчику випалювання боєприпасів «Укроборонпрому» під час проведення розвантажувальних робіт боєприпасів для їх подальшої утилізації стався вибух боєприпасу, внаслідок чого загинули 3 людини.

За даними служби, серед загиблих – два працівники інституту та один представник НАТО, який був громадянином України і на місці події перебував у рамках спільної програми з НАТО, яка передбачає допомогу Україні в утилізації боєприпасів.

Ввечері 28 липня на території випробувальної станції №2 Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів «Укроборонпрому» стався вибух снаряда. У результаті цього загинули три людини, двоє поранені.

Прокуратура почала розслідувати вибух за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах, що спричинило загибель людей».

У державному концерні «Укроборонпром» називають три ймовірні причини вибуху: самодетонація снаряду через зміну хімічних властивостей речовини протягом його зберігання; наявність стороннього вибухонебезпечного предмета, який спрацював у момент проведення підготовчих робіт; порушення правил безпеки під час виконання робіт працівниками.

В «Укроборонпромі» зазначають, що роботи з утилізації боєприпасів проводили в рамках договору між держпідприємством «Укроборонсервіс» (входить до складу «Укроборонпрому»), NSPA (Агентство НАТО з технічного обслуговування і постачання) та Міністерством оборони України.

XS
SM
MD
LG