Доступність посилання

ТОП новини

Онищенко заявляє, що він перебуває в Лондоні


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Депутат Верховної Ради Олександр Онищенко від групи «Воля народу» заявляє, що він перебуває в Лондоні (Велика Британія). Про це він написав на своїй сторінці Facebook.

«Я офіційно перебуваю в Лондоні. На абсолютно законних підставах і в рамках абсолютно законного вільного переміщення. Саме тут за участі авторитетної міжнародної юридичної компанії готовий проходити всі належні юридичні процедури в рамках доказу власної невинуватості в чому б то не було», – написав він.

Він зазначив, що в Британії «дуже чутливо ставляться до очевидного політичного підґрунтя і підтексту справ подібної категорії».

«У мене достатньо доказів наявності в цій історії істотних політичних факторів негативного характеру», – додав він.

5 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Тоді депутата в залі засідань Ради не було. Пізніше Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, на тренуваннях напередодні Олімпіади.

28 липня Генпрокурор уже підписав повідомлення про підозру Онищенку.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні з приводу реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За даними НАБУ, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG