Доступність посилання

ТОП новини

У Кам’янському мерія заборонила поширення реклами перевезень до Росії


Знак на в'їзді до міста Кам'янське (колишній Дніпродзерджинськ) поки що не змінили
Знак на в'їзді до міста Кам'янське (колишній Дніпродзерджинськ) поки що не змінили

Депутати міської ради Кам’янського (колишнього Дніпродзержинська) 29 липня заборонили поширення в місті реклами перевезень в Москву й інші міста Росії. Відповідне рішення ухвалили на черговій сесії міськради.

За даними міської ради, з відповідною ініціативою до депутатського корпусу звернувся депутат міськради Андрій Іванченко. За його словами, «реклама поїздок до країни-агресора призводить до загострення соціальної напруженості в місті».

Він запропонував перейняти досвід Дніпра, яке ухвалило схоже рішення щодо реклами пасажирських перевезень до анексованого Росією Криму. Депутати від «Опозиційного блоку» Кам’янської міськради рішення не підтримали.

27 липня депутати міської ради Дніпра вирішили заборонити рекламу пасажирських перевезень до анексованого Криму на території міста. За інформацією з мерії, ініціативу щодо заборони висловили громадські активісти, які зібрали підписи під електронною петицією – зверненням до мера.

Раніше в Дніпрі волонтери оголосили кампанію з «очищення міста від кримського спаму». Вони вважають, що необхідно очистити місто від оголошень, що агітують за літній відпочинок в окупованому Криму та рекламують перевезення до півострова, щоб «жодна копійка, зароблена українцями на відпочинок, не дісталась окупаційній владі».

Вони також ініціювали збір підписів під петицією з вимогами заборони реклами перевезень до Криму на державному рівні, адресованою до президента.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у Дніпрі часто можна зустріти оголошеннями з рекламою перевезень до Криму, Донецька, Росії. Найчастіше такі листівки приклеєні в заборонених місцях – на стовпах і будинках. Схожа ситуація у Кривому Розі і Кам’янському (колишньому Дніпродзержинську).

XS
SM
MD
LG