Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія: в Єревані сталася перестрілка між правоохоронцями й нападниками на поліційну дільницю


Нападники продовжують утримувати захоплену будівлю поліції, Єреван, 29 липня 2016 року
Нападники продовжують утримувати захоплену будівлю поліції, Єреван, 29 липня 2016 року

У столиці Вірменії Єревані на території захопленого озброєними нападниками полку патрульно-постової служби поліції сталася перестрілка між правоохоронцями й нападниками.

Як заявив речник поліції Ашот Агаронян, силовики відповіли вогнем на постріли, що пролунали з захопленої будівлі, незважаючи на попередження правоохоронців. Унаслідок перестрілки поранені троє нападників, заявив він.

Нападники, зі свого боку, заявили, що тимчасове перемир’я порушила поліція, а стріляли вони, за їхніми словами, не в силовиків, а в якусь «бомбу, щоб вона не вибухнула і не нашкодила людям».

Група нападників продовжує утримувати будівлю поліції в єреванському районі Еребуні, яку вона з боєм захопила ще 17 липня. Вони тримають як заручників кількох медиків, що прибули туди для лікування кількох бойовиків, що були поранені в попередній перестрілці. Ще двох бойовиків, поранених важче, раніше забрали до лікарні, а кілька здалися.

Нападники під час захоплення будівлі вбили одного офіцера поліції і ще кілька поранили. Вони також захопили тоді заручників, але ту першу партію заручників згодом по черзі відпустили.

Вони вимагають звільнити з-під варти керівника радикального опозиційного угруповання «Установчий парламент» Жирайра Сефіляна, арештованого понад місяць тому за звинуваченням у незаконному придбанні і зберіганні зброї. Також серед вимог нападників – відставка президента Вірменії Сержа Сарґсяна.

XS
SM
MD
LG