Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за минулу добу на Донбасі один військовий загинув, двоє – поранені 


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один військовий загинув та двоє були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко. Як уточнив речник, один з поранених отримав контузію.

Лисенко зазначив, що впродовж п’ятниці обстріли з боку підтримуваних Росією сепаратистів тривали на луганському, донецькому і маріупольському напрямках.

«В авдіївській промзоні бойові дії вчора тривали близько 7 годин – з 14-ї до 21-ї години. Окрім потужного мінометного та гранатометного вогню, двічі наші позиції обстріляли ворожі снайпери», – розповів Лисенко.

Раніше в суботу у прес-центрі штабу АТО повідомили, що проросійські сепаратисти на Донбасі за минулу добу здійснили 52 обстріли позицій ЗСУ.

В угрупованні «ДНР» заявили, що українські військові напередодні ввечері і минулої ночі з важких мінометів обстріляли північну і західну окраїни Донецька, околиці Ясинуватої, а також села Саханка і Ленінське. На сайтах донецьких сепаратистів зазначили, що інформація про руйнування і постраждалих уточнюється.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українську сторону в 11 обстрілах за минулу добу. Луганські сепаратисти стверджують, що військові ЗСУ під час обстрілів використовували 152-міліметрову артилерію, 120-міліметрові міномети, гранатомети різних типів і стрілецьку зброю. Інформації про втрати немає.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG