Доступність посилання

ТОП новини

Єфремову запропонують угоду зі слідством задля свідчень, як починалась агресія Росії проти України – ГПУ


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що затриманому екс-керівникові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову запропонують угоду зі слідством задля отримання свідчень про початкові етапи розв’язання агресії Росії проти України.

«Я поставлю завдання слідству вже після ймовірного арешту громадянина Єфремова запропонувати йому угоду зі слідством, вона не позбавить його кримінальної відповідальності, я в цьому переконаний. Щоб громадянин Єфремов дав свідчення про, думаю, відомі йому плани керівництва Росії на самому початку розв’язання агресії проти України, про те, хто перший завозив російських бойовиків на територію Луганська для захоплення приміщення СБУ, потім ОДА і так далі, хто фінансував це, а потім озброював доморощених сепаратистів», – зазначив Луценко.

За його словами, свідчення Єфремова можуть встановити «об’єктивну істину» у справі, хто розв’язав війну на Донбасі.

«Думаю, що слідство врахує його свідчення. З моєї точки зору, громадянин Єфремов є дуже цінним свідком, який може дати свідчення про те, як розвивалися події на початковому етапі неоголошеної війни Росії проти України», – додав Луценко.

Раніше сьогодні він заявив, що підозрюють затриманого в аеропорту «Бориспіль» Олександра Єфремова за трьома статтями – причетність до створення організації «ЛНР», діях з метою зміни меж території України та заволодінні майном «Луганськвугілля». Прокуратура клопотатиме для нього про арешт на 2 місяці.

В партії «Опозиційний блок» затримання Олександра Єфремова назвали «репресіями проти опозиції».

XS
SM
MD
LG