Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія: у Єревані представники збройної групи відпустили двох заручників-медиків


Територія полку патрульно-постової служби (ППС) поліції, 29 липня 2016 року
Територія полку патрульно-постової служби (ППС) поліції, 29 липня 2016 року

У вірменській столиці Єревані озброєна група, яка захопила 17 липня територію полку патрульно-постової служби (ППС) поліції, відпустила двох медиків, яких утримувала в заручниках. Про це повідомила офіційний представник Міністерства охорони здоров’я Вірменії.

За її словами, лікареві і медсестрі вдалося вийти із захопленої будівлі.

Озброєні особи захопили відділення поліції в Єревані 17 липня, вбивши одного правоохоронця і взявши в заручники ще кількох. Медиків взяли у заручники, коли вони прийшли в будівлю, щоб надати допомогу двом бойовикам, пораненим у перестрілці з поліцією 26 липня. Згодом двох лікарів звільнили.

Увечері 30 липня демонстранти, які підтримують збройну групу «Сасна црер», перекрили центральну транспортну артерію столиці Вірменії Єревана – проспект Баграмяна. Був заблокований рух транспорту проспектом, на якому розташовані будівлі Національних зборів Вірменії та адміністрація президента країни. Поліція встановила кордон на шляху демонстрантів.

Перед цим 30 липня Служба національної безпеки Вірменії вимагала від членів збройної групи, яка захопила будівлю полку патрульно-постової служби в Єревані, скласти зброю і здатися.

Члени збройної групи вимагають звільнити з-під варти керівника радикального опозиційного угруповання «Установчий парламент» Жирайра Сефіляна, арештованого понад місяць тому за звинуваченням у незаконному придбанні і зберіганні зброї. Також серед вимог нападників – відставка президента Вірменії Сержа Сарґсяна.

XS
SM
MD
LG