Доступність посилання

ТОП новини

У День Військово-морського флоту Росії севастопольцям показали бронетранспортери і «Гради»


До Дня Військово-морського флоту Росії на площі Нахімова в анексованому Росією Севастополі відбулася військово-технічна виставка, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

На ній були представлені зразки озброєння російської армії – від протипіхотних мін і радіостанцій до зенітно-ракетного комплексу СС-300.

На огляд виставили бронетранспортер, зенітно-ракетні комплекси, танк, реактивну систему залпового вогню «Град», береговий ракетний комплекс «Бастіон», зенітно-ракетний комплекс С-300 ПМ, мобільні радіостанції, багатоцільові спецзасоби.

Охочим розповідали про пристрій і роботу протитанкових і протипіхотних мін, в тому числі і заборонених міжнародними угодами.

Біля міномета 120-мілметрового калібру можна було отримати інструкцію з його використання і уявити себе на місці мінометників.

Також російські військові знайомили з навичками диверсійної діяльності і розповідали про свій досвід війни в Сирії.

Представники російської армії також агітували на службу за контрактом.
День Військово-морського флоту в Росії відзначається в останню неділю липня. У Севастополі на військовий парад з цієї нагоди продавали місця за три з половиною тисячі рублів.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Крім того, Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці (військовою технікою і російськими військовими) бойовиків на Донбасі, проте Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG