Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: біля Авдіївки бойовики застосовують заборонене «Мінськом» озброєння


Будинок на околиці Авдіївки
Будинок на околиці Авдіївки

Штаб АТО заявляє про застосування проросійськими бойовиками великокаліберного озброєння біля Авдіївки, що на Донеччині. Про це йдеться в останньому зведенні прес-центру штабу ввечері у неділю.

«Найбільш складна ситуація на сьогодні на донецькому напрямку. Важке артилерійське озброєння калібрів 152 та 122 міліметри, 120-міліметрові міномети, гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецька зброя застосовувались ворогом в районі Авдіївки. Також, мінометний та кулеметний вогонь вівся в Луганському та Пісках», – йдеться у повідомленні прес-центру.

Всього, за даними української сторони, впродовж доби бойовики 27 разів порушили «режим тиші».

«На маріупольському напрямку Мар’їнка та Красногорівка були обстріляні з мінометів. В Старогнатівці та Славному застосовувалась стрілецька зброя та автоматичні гранатомети. В Новотроїцькому працював снайпер», – зазначили у прес-центрі штабу АТО.

На Луганщині, за даними української сторони, мінометні й гранатометні обстріли, а також обстріли зі стрілецької зброї сепаратистів зафіксовані в районі Новоалександрівки, Кримського та Новозванівки.

Угруповання «ДНР» у неділю повідомляє про майже 820 обстрілів із боку українських військових. У штабі АТО однак наголошують, що можуть відкривати вогонь лише у відповідь на провокації.

Угруповання «ЛНР» уранці звинувачувало українську сторону у 16 випадках порушення режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG