Доступність посилання

ТОП новини

Стан хворої на гострий правець дитини з Дніпра стабільний – лікарі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Стан хворої на правець 5-річної Надії Савушкіної з Дніпра стабільний. Про це в понеділок поінформували лікарі Дніпровської міської дитячої клінічної лікарні №6.

За даними медиків, після ведення вакцин, яку знайшли для дівчинки волонтери й швидко доправили до лікарні, дитина почувається краще.

Про стабільне поліпшення, зазначають лікарі, можна буде говорити за тиждень, а для остаточного одужання знадобиться тривале лікування.

Життєвонеобхідну сироватку волонтери привезли дівчинці одразу з двох міст України – Києва та Миколаєва.

Дитина опинилась у реанімації після того, як, граючись, подряпала ногу. Медики кількох лікарень не могли встановити діагноз, а коли встановили, виявилось, що в місті немає сироватки від хвороби.

Упродовж двох років в Україні не було вакцин проти кору, дифтерії, кашлюка, паротиту, правця, сказу, а рік тому в Україні стався спалах поліомієліту, через який було проведено три раунди додаткової імунізації усіх дітей віком до 14 років.

У 2015 році Міністерство охорони здоров’я України заявило, що дало дозвіл на одноразове ввезення в Україну сироватки від ботулізму, правця, укусів гадюк. Дозвіл передбачає ввезення в Україну такої кількості препаратів: проти ботулізму – 1500 доз; проти отрути гадюки – 1200 доз; проти правця – 70 тисяч доз. За словами фахівців МОЗ, цієї кількості мало вистачити для потреб регіонів.

Раніше імунологи заявили про критичну ситуацію з вакцинами в Україні. За їхніми словами, деяких вакцин, потрібних як дітям, так і дорослим, немає в медичних закладах.

XS
SM
MD
LG