Доступність посилання

ТОП новини

В.о. міністра охорони здоров’я Супрун представить свою команду наступного тижня


Уляна Супрун
Уляна Супрун

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун представить свою команду наступного тижня. Про це вона заявила під час представлення її на посаду.

Супрун зазначила, що Міністерство охорони здоров’я має стати колективом фахівців із однією спільною метою – «збереження життя та здоров’я кожного громадянина України».

«Ми розуміємо, наскільки важливий для реалізації цієї мети є кожен медичний працівник, і розуміємо, що без допомоги і підтримки медиків, забезпечувати сучасний рівень надання медичної допомоги неможливо», – сказала вона.

За її словами, важливим питанням у сфері медицини є вакцинація дітей.

«Зараз в Україні є велике непорозуміння між медичними працівниками та батьками щодо важливості вакцинації. Вакцинація дітей – це справа національної безпеки, відповідальність за яку має нести кожен із нас. Часті випадки смертей дітей спричинені відсутністю вакцинації», – сказала вона.

Супрун зауважила, що більшість вакцин, які закуплені спільно із міжнародними організаціями, вже доставлені в Україну.

«Сьогодні, одна з моїх перший дій – дізнатись, чи вони дійшли до регіонів», – додала чиновниця.

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я заявила, що сьогодні затвердить план роботи із урядом та пізніше оголосить про них публічно.

27 липня Кабмін призначив заступника міністра охорони здоров’я Уляну Супрун виконувачем обов’язків міністра охорони здоров’я.

Засновники волонтерського проекту «Захист патріотів» Уляна і Марко Супрун переїхали в Україну через тиждень після початку Революції гідності. Уляна, лікар за фахом, стала волонтером Медичної служби й була на Майдані в найгарячіші моменти. Супруни – активні учасники Світового конгресу українців, міжнародної громадської організації.

Минулого року президент України Петро Порошенко вручив Уляні Супрун і її чоловікові Маркові Супруну паспорти громадян України, підписавши указ про надання їм українського громадянства.

XS
SM
MD
LG