Доступність посилання

ТОП новини

Смедляєв пропонує Трампу самому оцінити ступінь свободи у Криму


Заїр Смедляєв
Заїр Смедляєв

Голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв пропонує кандидату на посаду президента США Дональду Трампу, який зробив заяви щодо Криму, самому оцінити ступінь свободи на анексованому Росією півострові. Про це Смедляєв сказав у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Перш ніж робити заяву про свободу, потрібно було б приїхати сюди (до Криму – ред.), подивитись і поспілкуватись із родичами тих, хто перебуває сьогодні у тюрмах за сфальсифікованими справами. Їх за період «вільної демократії» тут уже кілька, і я не виключаю, що їх буде більше. Якби він прийшов, я йому показав би де й із ким зустрітися, де побачити те джерело «свободи», – прокоментував заяви Трампа Смедляєв.

За словами голови ЦВК Курултаю, лише після цього Трампу можна було б робити свої висновки.

Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп в інтерв’ю американському телеканалу ABC заявив, що кримчанам Росія подобалася більше. Так він прокоментував свою попередню заяву про можливість визнання Криму російським у разі перемоги на виборах.

Інший кандидат на президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон заявила, що не здивована висловлюваннями Дональда Трампа про можливе визнання Криму. На її думку, Трампу байдужа зовнішня політика США і він готовий пожертвувати будь-якими принципами демократії, щоб збільшити свій капітал.

Українські політики також відреагували на заяви Трампа. Зокрема, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав кандидата на посаду президента США Дональда Трампа небезпечним як для України, так і для самих Сполучених Штатів.

Вибори президента США мають відбутися 8 листопада 2016 року.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG