Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти повідомило про спрощений механізм вступу для дітей загиблих в АТО


Міністерство освіти України повідомило, що спростило механізм вступу до вишів для абітурієнтів, у яких батьки чи один із батьків загинули під час участі в антитерористичній операції.

Як заявили в департаменті вищої освіти МОН, Міністерство освіти і науки гарантовано виділить для таких вступників бюджетні місця.

Як мовиться в повідомленні, такі абітурієнти мають надіслати свої дані (прізвище, ім’я, по батькові, рік народження, контактний мобільний телефон, а також спеціальність та вищий навчальний заклад, куди відбувався вступ) на електронну адресу osvita_ato@mon.gov.ua «Отримавши ці дані, міністерство невідкладно зв’яжеться з керівництвом відповідного вищого навчального закладу і передасть йому всю інформацію», – поінформували в МОН.

Після цього університет має щонайшвидше зв’язатися з абітурієнтом та підготувати звернення до міністерства стосовно виділення місць державного замовлення для цієї категорії вступників.

Такий механізм розробили для того, щоб полегшити бюрократичну процедуру для абітурієнтів та мінімізувати зловживання з боку вищих навчальних закладів, заявили в МОН.

Новий механізм стосується вступників, у яких батьки (один із батьків) загинули (загинув) під час участі в антитерористичній операції або померли (помер) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, зазнаних у районах проведення АТО, та які не вступили на навчання до вищих навчальних закладів на місця державного замовлення.

XS
SM
MD
LG