Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ викликає Онищенка 5 серпня на допит


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Національне антикорупційне бюро знову викликає на допит народного депутата Олександра Онищенка 5 серпня.

«Повістка про виклик Онищенка Олександра Романовича відповідно до вимог статей 133, 135 Кримінального кодексу України з’явитися 5 серпня 2016 року о 9:00 до детектива першого відділу детективів головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України Клименка О.В. для участі у допиті як підозрюваного у кримінальному провадженні №52015000000000002 від 4.12.2015 року», – мовиться у повістці, опублікованій 2 серпня на сайті НАБУ.

Раніше у вівторок адвокат Олександра Онищенка Віктор Петруненко повідомив про передачу до НАБУ заяви його підзахисного щодо готовності співпрацювати зі слідством.

У НАБУ повідомили Радіо Свобода, що Онищенко не з’явився 2 серпня на запланований допит, проте прибули його представники. За даними бюро, адвокати надали документи з проханням про проведення слідчих дій за місцем його перебування.

Напередодні Онищенко заявив, що перебуває у Лондоні. За словами депутата, саме тут із участю авторитетної міжнародної юридичної компанії він готовий проходити всі належні юридичні процедури у рамках доведення власної невинуватості.

5 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Тоді депутата в залі засідань Верховної Ради не було. Пізніше того ж дня Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, на тренуваннях напередодні Олімпіади.

28 липня генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру Онищенку.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні з приводу реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За даними НАБУ, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG