Доступність посилання

ТОП новини

Заступник міністра інформполітики Попова оголосила про відставку


Тетяна Попова, заступник міністра інформаційної політики України
Тетяна Попова, заступник міністра інформаційної політики України

Заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова оголосила про відставку.

«Я залишаю уряд. Незгодна з атаками на журналістів та свободу слова з боку окремих політиків та політичних організацій. Не можу прийняти відсутність відповідної реакції на ці атаки», – написала Попова у Facebook 3 серпня.

За словами Попової, вона «продовжить відстоювати як громадянин і волонтер ідеї Майдану, свободу і демократію».

Попова обіймала посаду заступника міністра інформаційної політики з 4 лютого 2015 року.

У травні 2016 року Тетяна Попова розкритикувала публікацію сайтом «Миротворець» списку журналістів, які отримали «акредитацію» в угрупованні «ДНР», що контролює Донецьк і частину Донецької області. За її словами, публікація списку, до якого входить і багато західних журналістів, «шкодить інтересам України». Згодом Попова заявила про погрози, що почали надходити на її адресу.

Пізніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець вибачився через заяви, які в ситуації навколо сайту «Миротворець» робила його заступниця Тетяна Попова. Він додав, що висловлені Поповою думки є її особистими міркуваннями, а не позицією міністерства.

13 травня сайт «Миротворець», на якому оприлюднювалися дані про донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, які їх підтримували, оголосив про закриття. Сайт «Миротворець» вказав, що рішення про закриття ухвалене через «вимоги уповноваженої з прав людини Лутковської, а також вічно стурбованого Євросоюзу, а також антиукраїнськи налаштованих журналістів України на чолі з заступником міністра інформаційної політики України Поповою».

Згодом сайт «Миротворець» продовжив свою роботу.

XS
SM
MD
LG