Доступність посилання

ТОП новини

Олімпійський чемпіон Мільчев нестиме прапор України на відкритті Ігор у Ріо-де-Жанейро


На церемонії проводів Олімпійської збірної України на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. Київ, 23 липня 2016 року (ілюстраційне фото)
На церемонії проводів Олімпійської збірної України на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. Київ, 23 липня 2016 року (ілюстраційне фото)

Прапор України на відкритті Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро нестиме олімпійський чемпіон Сіднея, найстарший спортсмен української збірної Микола Мільчев. Про це повідомив Національний олімпійський комітет України.

В НОК зауважили, що таке рішення ухвалили самі олімпійці під час загальнокомандних зборів в Олімпійському селищі Ріо-де-Жанейро.

«В цьому році виповнюються 30 років моїх виступів у збірній команді. Для мене це четверті Олімпійські ігри. Я завжди мріяв бути прапороносцем нашої олімпійської команди. Сьогодні моя мрія здійснилася. Спортсмени доручили мені високу честь виконати цю місію. Впевнений, що я з гордістю і відповідальністю нестиму прапор України до олімпійських перемог у Ріо-де-Жанейро», – сказав 48-річний Мільчев.

Микола Мільчев, який змагається у стендовій стрільбі, на Олімпійських іграх в австралійському Сіднеї 2000 року встановив рекорд, який неможливо перевершити – лише повторити. У дисципліні «скіт» він став першим спортсменом в історії Олімпіад, якому вдалося вибити 150 мішеней зі 150 (125 у кваліфікації та 25 у фіналі).

З1-ші літні Олімпійські ігри розпочнуться в Ріо-де-Жанейро 5 серпня і триватимуть до 21 серпня. Україну представлятимуть понад 200 спортсменів у 27 видах спорту.

XS
SM
MD
LG