Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі оголосили нову акцію «проти кримського спаму»


Банер у Дніпрі
Банер у Дніпрі

У Дніпрі оголосили нову волонтерську акцію «проти кримського спаму» – «Зніми банер з Кримом і передай до зони АТО». Про це повідомив дніпровський волонтер Юрій Мисягін, який допомагає українській армії.

За словами Юрія Мисягіна, суть ініціативи у тому, щоб люди знімали банери з рекламою поїздок до анексованого Криму, які наразі у місті вже поза законом, і передавали через волонтерів українським військовим. «Банери потрібні там, для бліндажів та укриттів», – зазначив Мисягін.

За його словами, перший банер уже доправили військовим на Світлодарську дугу.

У міській раді Дніпра у законності ініціативи волонтерів сумніваються і вважають, що прибирати банери з вулиць мають право лише комунальники. У мерії пропонують свій спосіб боротьби з рекламою перевезень до Криму: 3 серпня посадовці Управління з організації контролю у сфері благоустрою звернулись до жителів з проханням повідомляти про «туристичний сепаратизм».

«Якщо ви бачите банер з рекламою поїздок до анексованого Криму, будь ласка, запишіть адресу його розташування, зробіть фото та надішліть нам. Представники КП «Управління з організації контролю в сфері благоустрою та розміщення зовнішньої реклами» оперативно приїдуть та ліквідують його», – зазначають в мерії.

Інформацію про банери пропонують надсилати в особисті повідомлення сторінки міськради на Facebook.

27 липня депутати міської ради Дніпра вирішили заборонити рекламу пасажирських перевезень до анексованого Криму на території міста. За інформацією з мерії, ініціативу щодо заборони висловили громадські активісти, які зібрали підписи під електронною петицією – зверненням до мера.

Раніше у Дніпрі волонтери оголосили акцію з «очищення міста від кримського спаму»: жителі зривали оголошення про поїздки й здавали їх у макулатуру.

У Дніпрі є багато оголошень з рекламою перевезень до Криму, Донецька та Росії. Найчастіше зовнішня реклама розташована у заборонених місцях – на стовпах та будинках. Схожа ситуація у Кривому Розі та Кам’янському (колишньому Дніпродзержинську).

29 липня депутати міської ради Кам’янського заборонили поширення у місті реклами перевезень у Москву та інші міста Росії.

XS
SM
MD
LG