Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: лист МОЗ щодо вакцинації не надходив


До Ради національної безпеки та оборони України не надходило звернення від Міністерства охорони здоров’я щодо розгляду питання про низький рівень вакцинації в Україні.

Як повідомила у коментарі Радіо Свобода речник секретаря РНБО Олександра Турчинова Анна Вахоцька, процедура оформлення листа передбачає звернення МОЗ до Кабінету міністрів України.

Вона зазначила, що відреагувати в РНБО зможуть лише після отримання відповідного листа від Кабміну.

«Станом на 12:00 прохань розглянути стан вакцинації в України до РНБО не надходило», – сказала вона.

Раніше виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявляла, що Міністерство охорони здоров’я ініціює засідання Ради національної безпеки і оборони, щоб вирішити питання щодо низького рівня вакцинації в Україні. Супрун повідомила, що за минулий рік показники вакцинації дітей були дуже низькими, а за вимогами ВООЗ, ці цифри мають становити не менш ніж 95%.

Наслідком недостатнього охоплення вакцинацією в Україні рік тому став спалах поліомієліту, через який було проведено три раунди додаткової імунізації усіх дітей віком до 14 років. Нещодавно через відсутність щеплення проти правця у Дніпрі захворіла на правець 5-річна дівчинка. На думку Супрун, така ситуація є недопустимою.

XS
SM
MD
LG