Доступність посилання

ТОП новини

Росія не надсилала запиту щодо погодження кандидата посла – МЗС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Міністерстві закордонних справ України стверджують, що не отримували запиту на агреман (попередню згоду) щодо призначення посла Росії в Україні.

«Наразі Росія не надіслала такого запиту», – повідомив директор політичного департаменту МЗС Олексій Макеєв у коментарі Радіо Свобода.

Також він не підтверджує кандидатури Михайла Бабича на посаду посла Росії в Україні.

«Призначення дипломата відбувається непублічно, щоб уникнути репутаційних ризиків», – пояснив Макеєв.

Він зазначив, що, згідно з Віденською конвенцією про Міжнародні дипломатичні відносини, держава може не обґрунтовувати своєї відмови щодо кандидата, у такому разі через певний час розглядають нового претендента.

Раніше заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в ефірі «5 каналу» заявила, що Київ відмовився погодитися з кандидатурою Михайла Бабича на посаду посла Росії в Україні. На її думку, відсутність дипломатичного представника не вплине на відносини між Україною та Росією.

28 липня президент Росії Володимир Путін підписав указ про звільнення Михайла Зурабова з посади посла Росії в Україні.

29 липня речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Москва запросила в України агреман (попередню згоду) на призначення Михайла Бабича послом Росії в Україні.

Михайло Бабич раніше служив у десанті та військах КДБ СРСР, а нині є повноважним представником президента Росії у Приволзькому федеральному окрузі цієї країни.

XS
SM
MD
LG