Доступність посилання

ТОП новини

Нового головного архітектора Києва планують обрати у вересні – КМДА


У Києві 17 вересня планують завершити конкурс з обрання нового головного архітектора столиці та назвати переможця. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка, якого призначили головою відповідної конкурсної комісії.

«Головний архітектор потрібен місту, але це має бути фахова людина, для якої на першому місці будуть інтереси Києва та киян. І 17 вересня ми маємо обрати таку людину за результатами прозорого чесного конкурсу. Я як голова комісії гарантую забезпечення законності та унеможливлення тиску на членів комісії», – сказав Бондаренко.

30 вересня минулого року міський голова Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора столиці Сергія Целовальника і двох його заступників.

Целовальник був призначений на посаду начальника головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА, головного архітектора Києва в серпні 2010 року. Наприкінці грудня 2015 року столична влада оголосила конкурс на заміщення посади директора департаменту містобудування та архітектури КМДА, головного архітектора Києва. 2 березня конкурсна комісія обрала шорт-лист із 5 кандидатів.

Наприкінці березня Кличко зупинив роботу конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду головного архітектора столиці, мотивуючи це неможливістю ухвалення нею об’єктивного і справедливого рішення.
Мер запропонував членам конкурсної комісії прописати процедури для проведення «бездоганного конкурсу», а також – ініціювати внесення змін до законодавства про розділення посад головного урбаніста (архітектора) столиці та глави Департаменту містобудування та архітектури.

1 квітня Кличко призначив Юрія Тація новим виконувачем обов’язків директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

XS
SM
MD
LG