Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: причина обшуку в НАБУ – порушення прав особи, яка не є фігурантом провадження


Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що причиною обшуку в НАБУ є порушення конституційних прав людини, яка не є фігурантом кримінального провадження.

«Може бути відповідальність працівників СБУ за неправильну установку номера телефону, або детектива НАБУ за прослуховування явно непричетного громадянина, що заборонено законодавством... Є порушення конституційних прав людини, яка не є фігурантом законного кримінального провадження. Хтось за це має відповісти…Йдеться про дисциплінарну відповідальність», – сказав він.

Раніше у НАБУ підтвердили факт обшуку, проведеного у них представниками Генеральної прокуратури. В антикорупційному бюро, однак, зазначили, що бюро працює в штатному режимі і внаслідок обшуку нічого не вилучено.

У НАБУ зазначили, що як підстави для обшуку у відповідній ухвалі суду було вказано розслідування кримінального провадження за фактом здійснення незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов фігурантів розслідуваного бюро провадження щодо розкрадання цукру зі складів державноїустанови «Аграрний фонд» у Черкаській області загальною вартістю понад 300 мільйонів гривень, підозрюваним у цьому провадженні є заступник прокурора Київської області є Олександр Колесник, затриманий детективами і взятий під варту за рішенням суду у травні за підозрою у зловживанні службовим становищем.

У бюро наголосили, що факти, наведені як підстави для обшуку, не відповідають дійсності.

При цьому речниця генерального прокурора Лариса Сарган заявила, що обшуки у Національному антикорупційному бюро пов’язані з розслідуванням факту незаконного прослуховування фізичної особи в рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ. За її словами, ГПУ провело виїмку документів.

XS
SM
MD
LG