Доступність посилання

ТОП новини

Лавров закликає Керрі посилити боротьбу проти екстремістів у Сирії


Джон Керрі (Л) і Сергій Лавров (архівне фото)
Джон Керрі (Л) і Сергій Лавров (архівне фото)

Голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив держсекретарю США Джону Керрі про необхідність посилення боротьби проти екстремістських груп у Сирії через використання ними отруйного газу проти цивільних. Про це Лавров заявив 5 липня під час телефонної розмови з Керрі.

Ця розмова відбулася наступного дня після того, як Москва різко розкритикувала США за підтримку повстанців, які, на переконання російської сторони, використали отруйний газ проти цивільних.

4 серпня президент США Барак Обама заявив, що він не певний, що може довіряти Росії чи російському президенту Володимиру Путіну щодо можливої кооперації у Сирії, але зазначив, що розгляне таку можливість.

1 серпня неподалік містечка Саракеб у сирійській провінції Ідліб, яке контролюють супротивники режиму президента Сирії Башара аль-Асада, за невстановлених обставин був збитий російський військовий вертоліт Мі-8АМТШ, загинули троє членів екіпажу і ще двоє російських офіцерів, що були у ньому.

2 серпня із Сирії надійшли повідомлення про хімічну атаку на місцевість, де був збитий російський вертоліт.

У США вивчають повідомлення про скидання контейнерів з токсичним газом у районі сирійського міста Саракеб, у результаті чого постраждали понад 30 цивільних.

XS
SM
MD
LG