Доступність посилання

ТОП новини

Луценко про обшук у НАБУ: є кілька версій щодо винного


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомляє про завершення обшуку у приміщенні Національного антикорупційного бюро України.

«Я не збираюся ділити правоохоронні системи на хороші і погані. Незаконне прослуховування – порушення закону, хто б його не вчинив. Версій про винного є декілька – або це працівник СБУ, що неправильно надав інформацію про телефони підозрюваного детективу, або це детектив, який не припинив прослуховування сторонньої особи, або ж обоє разом», – написав Луценко ввечері 5 серпня у Facebook.

Раніше у п’ятницю Юрій Луценко припустив, що обшук може бути проведений і в СБУ.

5 серпня стало відомо, що працівники Генпрокуратури проводять обшук у НАБУ. У відомстві зазначили, що як підстави для обшуку в ухвалі суду було вказано розслідування кримінального провадження за фактом здійснення незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов фігурантів розслідування бюро щодо розкрадання цукру зі складів держустанови «Аграрний фонд» у Черкаській області загальною вартістю понад 300 мільйонів гривень, підозрюваним у цьому провадженні є заступник прокурора Київської області є Олександр Колесник, затриманий детективами і взятий під варту за рішенням суду у травні за підозрою у зловживанні службовим становищем. У бюро наголосили, що факти, наведені як підстави для обшуку, не відповідають дійсності.

Згодом Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що причиною обшуку в НАБУ є порушення конституційних прав людини, яка не є фігурантом кримінального провадження. При цьому він наголосив, що обшук не є міжвідомчою війною чи політичним замовленням.

У Національному антикорупційному бюро вважають ухвалу Печерського районного суду Києва, якою схвалено обшук у відомстві, як і сам обшук, незаконними. У бюро заяивли, що ця ухвала «фактично дозволяє вилучити будь-які матеріали, документи чи електронні носії в приміщенні бюро».

XS
SM
MD
LG