Доступність посилання

ТОП новини

Поліція розпочала службову перевірку щодо Трояна і стеження за Шереметом


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національна поліція України проводить службову перевірку щодо можливої організації першим заступником голови поліції Вадимом Трояном незаконного стеження за керівниками інтернет-видання «Українська правда» Павлом Шереметом та Оленою Притулою.

Про це сам Троян повідомив у суботу, 6 серпня, в заяві на Youtube-каналі МВС України.

«Відразу після повернення з відпустки я написав рапорт на ім’я голови Національної поліції України з проханням провести службову перевірку щодо інформації про начебто мою причетність до організації незаконного відеоспостереження за Павлом Шереметом та Оленою Притулою. Це був мій обов’язок як керівника кримінальної поліції України», – зазначив Троян.

За його словами, у Національній поліції не проводяться жодні незаконні дії щодо журналістів та спостереження за ними. Троян повідомив, що голова Національної поліції Хатія Деканоідзе задовольнила його прохання й ініціювала проведення службової перевірки.

Генеральна прокуратура перевіряє інформацію щодо організації незаконного стеження за Павлом Шереметом та Оленою Притулою, до якого нібито причетний перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян. Про це 23 липня повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Білоруський, російський та український журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля. Поліція кваліфікує його загибель як умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей. До розслідування вбивства на прохання української влади підключилося ФБР.

XS
SM
MD
LG