Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: чутки про нібито напад української розвідгрупи на російських військових у Криму – провокація


Владислав Селезньов
Владислав Селезньов

У Генеральному штабі Збройних сил України спростовують інформацію, поширену деякими російськими ЗМІ, про нібито причетність української розвідувальної групи на російських військових в одній із частин окупованого Росією українського Криму. Про це у коментарі проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» заявив речник Генштабу Владислав Селезньов.

За його словами, такі заяви «мають провокаційний характер і не відповідають дійсності», а українські військові «діють у плановому порядку і плановому режимі».

«Наші підрозділи перебувають у конкретних місцях і на конкретних позиціях, несуть службу у плановому режимі. Завдання – стримування агресії противника», – додав Селезньов.

Водночас він підтвердив інформацію про груповання російських військових у Криму. «Ми знаємо, що незабаром на території Південного федерального округу Росії розпочнуться масштабні навчання «Північний Кавказ-2016», тож цілком імовірно, що певне переміщення сил і засобів Збройних сил Російської Федерації відбувається й у рамках підготовки до цих навчань», – зазначив він.

Раніше деякі російські ЗМІ поширили інформацію про нібито напад зі стріляниною на російську військову частину в окупованому Криму, внаслідок якої є постраждалі. Офіційного підтвердження цієї інформації з боку російської влади Криму немає.

Від ранку неділі, за даними українських прикордонників, Росія з неоголошених причин тимчасово зупинила пропускні процедури на адміністративному кордоні між материковою Україною й окупованим Кримом. Наразі пропуск відновлено лише на одному з трьох КПВВ.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял у неділю повідомив про скупчення російських військових довкола Джанкоя, що на крайній півночі півострова.

Росія ніяк не коментувала ці заяви.

XS
SM
MD
LG