Доступність посилання

ТОП новини

У Луцьку завершився фестиваль патріотичного духу «Бандерштат»


У Луцьку під ранок у понеділок завершився фестиваль патріотичного духу «Бандерштат».

Упродовж трьох днів на сцені «Бандерштату» виступили різнопланові співаки й гурти, яких об’єднує бажання наблизити українську перемогу через зміцнення патріотичного духу громадян. Серед них – херсонський «Роллікс», «Антитіла», «Брати Гадюкіни», луцькі «Freedom» і «Фіолет», білоцерківський «Аrlett», львівський «Анна» і київський «Morphine Suffering».

Ряд відомих гуртів і співаків виступили на акустичній сцені, відбувалися тут і літературні презентації книгарні «Є» за участю відомих сучасних українських авторів – таких, як Олексій Чупа, Христина Халімонова, Заза Пауалішвілі, Сергій Жадан, Богдан Логвиненко.

Серед заходів фестивалю – різноманітні спортивні змагання, майстер-класи народної і прикладної творчості для дітей, кінозал з новими українськими художніми і документальними фільмами, нічний флеш-моб, учасники якого утворили на фестивальному майданчику дві палаючі літери: UA.

Удень бандерштатівці зустрічалися з політиками, журналістами, ветеранами УПА. Зокрема, журналіст і публіцист Вахтанг Кіпіані представив карту «Топонімія Криму». Волинянин Сергій Мерчук розповів свою історію – майданівця, азовця, а нині – очільника патрульної поліції Рівного.

Гість «Бандерштату» – білоруський опозиціонер Дмитро Дашкевич – розповів про мовну ситуацію в Білорусі і пояснив, що вважає проблему хамства і хабарництва найстрашнішою для України.

Побувала на «Бандерштаті» і народний депутат Надія Савченко, яка розповіла про місяці, проведені в російському полоні.

А представники Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук і Сергій Рябенко присвятили свою зустріч темі декомунізації та розвінчуванню історичних міфів.

Хедлайнером останнього дня фестивалю поряд із волинським гуртом «Тартак» та «Гайдамаками» стала Джамала.

XS
SM
MD
LG